Oud-eredivisionist geeft Go Ahead Eagles hoop: Dat zorgt voor wat onrust
Hoop voor Go Ahead Eagles

Oud-eredivisionist geeft Go Ahead Eagles hoop: "Dat zorgt voor wat onrust"

22-06-2015 20:16
1

Go Ahead Eagles moet het in de voorronde van de Europa League opnemen tegen het Hongaarse Ferencváros. Een onbekende ploeg, maar niet voor Kees Luijckx, die in Hongarije voor Videoton speelt.

De voormalig speler van onder meer NAC Breda en Roda JC werd kampioen met zijn club en zag de tegenstander van GAE als tweede eindigen. "Ferencváros is veruit de grootste club in Hongarije. Qua omvang vergelijkbaar met de top van Nederland, qua niveau met de subtop", vertelt de verdediger aan Voetbal International.

Volgens Luijckx is Ferencváros zo’n grote club, dat de ploeg eigenlijk door zou moeten. Maar hij ziet ook kansen voor Deventer ploeg. "Ik krijg ook geluiden door dat ze aan het reorganiseren zijn in de selectie, omdat het aantal buitenlanders moet worden beperkt. Dat geeft nu wat onrust. Het wordt een lastige, maar geen onmogelijke opgave voor Go Ahead Eagles."

Het duel in Hongarije wordt achter gesloten deuren gespeeld. Er mag geen aanhang van Go Ahead meereizen. De supporters van de thuisclub hebben zich afgelopen seizoen tijdens een Europees duel misdragen en Ferencváros moet verplicht de wedstrijd in een leeg stadion spelen.