Bazoer is één van de spelers die niet meedoet met Oranje onder-19

Ajax en Feyenoord laten Winter balend en met handen in het haar achter
Toppers van Ajax en Feyenoord blijven thuis

Ajax en Feyenoord laten Winter balend en met handen in het haar achter

29-06-2015 09:32
1

Coach Aron Winter krijgt te maken met een uitgeholde selectie van Oranje onder-19. Het vertegenwoordigende jeugdelftal van de KNVB reist aan het eind van deze week naar Griekenland voor het Europees kampioenschap voor deze leeftijdscategorie.

Winter kan dan geen beroep doen op diverse Ajacieden en Feyenoorders, die wel waren opgenomen in de selectie voor het toernooi. Stuk voor stuk haakten zij af. Zo blijven Jari Schuurman, Calvin Verdonk en Bart Nieuwkoop bij Feyenoord. Riechedly Bazoer, Donny van de Beek en Jaïro Riedewald van Ajax zullen niet deelnemen aan het EK onder-19.

Het is dan ook niet voor niks dat Winter flink baalt van Feyenoord en Ajax. De clubs zijn overigens niet verplicht om spelers af te staan, omdat het EK niet binnen de internationale speeldagenkalender valt. "We vragen dat al jaren aan de UEFA: zet dit toernooi er ook bij", meldt een woordvoerder van de KNVB aan het Algemeen Dagblad. Het team van Winter neemt het op 7 juli op tegen Rusland. Daarna volgen duels met Duitsland en Spanje.