Ajax heeft 'nieuwe Bergkamp': Ik vind het een vergaande vergelijking

Ajax heeft 'nieuwe Bergkamp': "Ik vind het een vergaande vergelijking"

Gepubliceerd: donderdag 23 juli 2015 om 12:54do 23-07-2015 om 12:54

Davy Klaassen wordt binnen Ajax gezien als de nieuwe leider van het elftal. De middenvelder kan op veel complimenten rekenen en werd in het verleden zelfs wel eens vergeleken met Dennis Bergkamp. Zelf blijft hij daar nuchter onder.

"Het is mooi dat mensen dat zeggen, maar ik kom niet in de buurt van wat hij allemaal heeft bereikt in zijn carrière. Ik vind het een vergaande vergelijking”, vertelt Klaassen in gesprek met Helden Online. “Daar moet ik nog veel voor leren, steeds beter worden. Als ik net zo goed als hem kan worden zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Maar goed, ik ben natuurlijk ook gewoon mijzelf. Er zijn spelers met dezelfde stijl, maar vergelijken is volgens mij altijd moeilijk."

Ajax-coach Frank de Boer lijkt dit seizoen te kiezen voor een systeem met een echte ‘nummer tien’. In dat geval komt Klaassen daar te spelen. "We trainen nu veel op een systeem waarin ik op 'tien' speel, maar ik weet niet of we het hele seizoen zo gaan spelen. Dit systeem is een soort van extra wapen. Ik speel het liefst vooruit, dat weet iedereen. Vorig seizoen was het beter om niet op die plek te spelen, maar nu we nieuwe spelers hebben en iedereen fit is, is de nummer tien positie wel mijn beste positie.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws