De Boer kraakt 'vakman' Kraay: Dat heeft hij onderschat en dat is triest
Presentator aan de kant geschoven

De Boer kraakt 'vakman' Kraay: "Dat heeft hij onderschat en dat is triest"

04-08-2015 20:48
4

SBS6 bemachtigde dit jaar de uitzendrechten van de Champions League voor de komende drie seizoenen en dus mocht Hans Kraay jr. dromen. De presentator werd echter aan de kant geschoven door de zender.

Ronald de Boer begrijpt die keuze. De analist denkt dat Kraay is gepasseerd voor de presentatie van de Champions League vanwege zijn niet al te serieuze imago. "Hans Kraay speelt een soort rol natuurlijk en ik denk dat hij zich daar nu op heeft verkeken", reageerde de broer van Ajax-trainer Frank de Boer in de uitzending van Jinek.

"Ja, als je een nieuw programma gaat presenteren en mensen zien Hans Kraay met een jasje gooien en gek doen tegen Johan Derksen en René van der Gijp en honderd keer zeggen dat hij wegloopt van tafel en het niet doet... Dan denk ik: nu moeten we hem wel serieus nemen? Dat heeft hij onderschat en dat is triest, want het is op zich een vakman."

Kraay, die ook werkzaam is als trainer van amateurclub DOVO, werd onlangs na negentien jaar trouwe dienst aan de kant geschoven door SBS. De zender heeft voor de presentatie van de Champions League Toine van Peperstraten en Jan Joost van Gangelen ingeschakeld.