Cocu spreekt Engelse journalisten toe: Hij zal alleen maar beter worden

Cocu spreekt Engelse journalisten toe: "Hij zal alleen maar beter worden"

14-09-2015 15:08
2

Phillip Cocu treft dinsdagavond in het Philips Stadion zijn oude pupil Memphis Depay. De oefenmeester weet wat hij kan verwachten, zei hij maandag op de vooruitblikkende persconferentie.

Behalve de trainer kennen ook de spelers van PSV Memphis als de beste. "Ik hoef de jongens niet zoveel mee te geven", begint Cocu. "Iedereen kent hem door en door. Memphis is misschien wel een van de makkelijkste spelers om te analyseren. De rest (van de United-selectie, red.) had wat meer aandacht nodig."

Ook de aanwezige Britse journalisten waren nieuwsgierig naar de mening van Cocu over Memphis. De jongeling had het de eerste maand lastig in de Premier League. "Hij is een speler die elk moment beslissend kan zijn", legt Cocu uit. "In sommige wedstrijden gaat dat goed. Soms is het nog moeilijk. Hij zal alleen maar beter en beter worden. Daar ben ik van overtuigd."

"Memphis is een speler met drang naar de goal, hij zal echt nog wel gaan scoren. Hij houdt altijd twee spelers van de tegenstander bezig", vervolgde de lovende Cocu. "Daar kan de rest van de ploeg van profiteren. Het is normaal dat een jonge speler die in de Premier League terechtkomt tijd nodig heeft. Fysiek is hij sterk en hij is een snelle leerling. Als hij wat tijd krijgt, pikt hij het snel op."