Havenaar klimt richting de top na goal: ADO moet genoegen nemen met punt

25-10-2015 14:21
1

ADO Den Haag heeft een punt gepakt bij SC Cambuur: 1-1. Met grote dank aan Mike Havenaar, die zijn zevende competitiegoal maakte en zo naar de top van die ranglijst klom. Ook Furdjel Narsingh scoorde en bezorgde Cambuur het zesde gelijkspel van het seizoen.

ADO Den Haag wilde zich op bezoek bij concurrent SC Cambuur herstellen van de teleurstellende resultaten uit de laatste weken. Cambuur hoopte juist de weg naar boven te vinden en moest daarvoor een driepunter pakken. In de eerste helft had ADO, dat in blauwe shirts speelde, de nodige overtredingen nodig. Cambuur deed er lang over om in een fijn ritme te komen.

Toen de Leeuwarder club eenmaal de juiste cadans had gevonden, viel spits Bartholomew Ogbeche uit met een blessure. De zoveelste dit seizoen bij Cambuur. De saaie eerste helft werd gevolgd door een iets leukere tweede. Havenaar knikte vlak na rust op aangeven van Edouard Duplan zijn zevende competitiedoelpunt tegen de touwen en zette ADO zo ineens op 0-1.

Geen winnaar
Cambuur schrok wakker en wist wat het te doen stond. Na een diepe bal ging Aaron Meijers op lachwekkende wijze naar de grond. Narsingh kon alleen door en maakte geen fout: 1-1. De gelijkmaker kwam eigenlijk uit het niets, maar Cambuur ging daarna wel beter spelen. Het kreeg ook dikke kansen via Sjoerd Overgoor, die tweemaal faalde. Ook Xander Houtkoop wist niet voor de 2-1 te zorgen.

Aan de andere kant kreeg Vito Wormgoor nog een kans om de wedstrijd, juist in het voordeel van ADO, te beslissen. Leonard Nienhuis stak daar een stokje voor. De Hagenaars schreeuwden in de slotfase ook nog om een strafschop na hands, maar de bal werd niet op de stip gelegd. Zo bleef het bij 1-1.