Van Zweden: Zou het leuk vinden als Van Gaal tegen ons zijn baantje kwijtraakt

Van Zweden: "Zou het leuk vinden als Van Gaal tegen ons zijn baantje kwijtraakt"

28-12-2015 19:40
28

Het zou John van Zweden, mede-eigenaar van Swansea City, niets verbazen wanneer Louis van Gaal op korte termijn zijn biezen moet pakken bij Manchester United. De Hagenaar liet dat maandag weten aan BNR Nieuwsradio. 

Van Gaal staat onder grote druk op Old Trafford. Van Zweden vermoedst dat er binnen afzienbare tijd een einde kan komen aan het tijdperk Van Gaal bij de Britse grootmacht. De Engelse pers lijkt het op de Nederlander gemunt te hebben. "Ik denk dat hij het over zichzelf afgeroepen heeft. Dat heeft te maken met Louis zelf. Hij kaatst en dan kun je wel eens de bal terugverwachten. Die Engelse media pakken je dan gewoon vol."

Swansea City neemt het begin januari op tegen de grootmacht uit Manchester. "Ik hoop dat ze hem netjes houden tot 2 januari, als wij tegen hem moeten spelen. Ik zou het wel leuk vinden als wij hem het laatste duwtje geven en hij tegen ons zijn baantje kwijtraakt", aldus de ondernemer. 

Manchester United verloor de laatste vier wedstrijden op rij. The Red Devils werden onlangs uitgeschakeld in de Champions League en staan in de competitie op een teleurstellende zesde plaats. Maandagavond neemt Van Gaal het op tegen het Chelsea van Guus Hiddink.