Verrassende klus voor Huistra: Vergelijkbaar met de 2e of 3e klasse amateurs

Verrassende klus voor Huistra: "Vergelijkbaar met de 2e of 3e klasse amateurs"

15-01-2016 13:07
2

Pieter Huistra, voormalig trainer van onder meer FC Groningen en De Graafschap, gaat in Japan aan een zeer ambitieus project beginnen. De oefenmeester tekende deze week een éénjarig contract bij Iwaki FC, een club die de komende tien jaar de Aziatische top wil gaan bestormen. 

Iwaka begint letterlijk met niets. Momenteel heeft de ploeg slechts vijf spelers onder contract staan. "We gaan nu onze selectie samenstellen, omdat we in maart willen deelnemen aan de competitie. Iwaki stapt in op het laagste niveau. Dat is in Japan de zevende klasse, vergelijkbaar met de tweede- of derde klasse amateurs in Nederland", legt Huistra uit aan het Dagblad van het Noorden. 

Hoeveel geld er in het project wordt gestoken? "De begroting weet ik niet, maar ik merk aan alles dat er bij Iwaki met substantiële bedragen wordt gewerkt. Dome denkt groot en is bereid om flink te investeren. Ik krijg dus een heel behoorlijk budget en ben ervan overtuigd dat hier binnen een paar jaar een mooi stadion staat."

Huistra is niet bang dat hij in Nederland compleet uit beeld raakt. "Natuurlijk heb ik gedacht: hoe leg ik dit aan anderen uit? En ja, ik wil op een zo hoog mogelijk niveau werken. Oké, sportief gezien is dat hier nog niet het geval. Maar de denkwijze en ambitie zijn wél van hoog niveau. We beginnen bewust onderaan de ladder, zodat we kunnen nadenken over onze visie en speelstijl. Ik krijg een unieke kans om vanaf de bodem iets op te bouwen."