Gratis af te halen: deze achttien topvoetballers zijn komende zomer transfervrij

Gratis af te halen: deze achttien topvoetballers zijn komende zomer transfervrij

29-01-2016 12:00
8

Voetballers die in het bezit zijn van een contract dat medio 2016 afloopt, hebben sinds 1 januari de mogelijkheid om met andere clubs te praten over een transfervrije overstap. Er valt een héél fraai elftal samen te stellen van internationale topspelers die de komende maanden gratis op te halen zijn. Wat wordt het voor deze achttien namen: verlengen, verkopen (nog een paar dagen!) of in de zomer voor noppes vertrekken? 

Steve Mandanda (30 jaar, Olympique Marseille)
De dertigjarige Mandanda speelt al sinds 2008 voor Marseille. Zijn transfervrije status is voor hem hét moment om de overstap te maken naar Engeland, Spanje of Italië. De goalie wordt gelinkt aan aartsrivalen Liverpool en Everton. 

Gregory van der Wiel (27 jaar, Paris Saint-Germain)
Dat Van der Wiel gaat vertrekken uit Parijs, is zo goed als zeker. De oud-Ajacied wil graag bij een club aan de slag waar hij wél wekelijks in de basis staat. Dat is bij PSG niet het geval. De Serie A - Juventus? Internazionale? SS Lazio? - ligt voor de hand, met Mino Raiola als zaakwaarnemer. 

Nicolas N'Koulou (25 jaar, Olympique Marseille)
Net als Mandanda is ook N'Koulou één van de topspelers uit de Ligue 1 die komende zomer kan gaan cashen in Engeland. Onder meer Chelsea en Liverpool worden gelinkt aan de beresterke Kameroener. Ook Bayern München en Valencia zouden op de krabbel van N'Koulou azen. 

Joël Matip (24 jaar, Schalke 04)
Matip speelt al sinds 2009 voor Schalke. Die Königsblauen hebben zich er bij neergelegd dat de international van Kameroen komende zomer gratis vertrekt. Matip wil, net als veel van zijn collega's, aan de slag in het beloofde land: de Premier League. 

Miguel Veloso (29 jaar, Dinamo Kiev)
Portugees international Veloso verraste vriend en vijand door in 2012 de overstap te maken van Genoa naar Dinamo Kiev. Na vier jaar cashen in Oekraïne is de linkspoot nu transfervrij. Een terugkeer naar Italië lonkt voor de international, die medio 2014 ook nog met PSV in verband werd gebracht. 

Ever Banega (27 jaar, Sevilla) 
Valencia, Atlético Madrid, Sevilla. Banega heeft op 27-jarige leeftijd al een aardig CV opgebouwd. De Argentijnse controleur beschikt over een aflopend contract en wil komende zomer graag zijn horizon verbreden. Wordt het Italië of Engeland? 

Riccardo Montolivo (31 jaar, AC Milan) 
Montolivo is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Milan. Nog altijd hebben de Serie A-grootmacht en de sierlijke middenvelder geen overeenstemming weten te bereiken over een nieuwe verbintenis. Wij zien de routinier in de herfst van zijn carrière nog wel bij een mooie Engelse club aan de slag gaan. 

Sofiane Feghouli (26 jaar, Valencia)
Valencia weet al een tijdje dat de pijlsnelle Feghouli na dit seizoen vertrekt uit stadion Mestalla. De Algerijnse vleugelaanvaller heeft de clubs voor het uitkiezen, zo bleek de afgelopen maanden. Onder meer Manchester United, Atlético Madrid, Tottenham Hotspur, Internazionale en Chelsea schijnen regelmatig contact te hebben met de zaakwaarnemer van de international. 

Hatem Ben Arfa (28 jaar, OGC Nice)
Newcastle United was een jaar geleden dolblij dat het verlost was van enfant terrible Ben Arfa. Te zwaar, te duur, geen rendement. Hoe anders staat de wereld er nu voor. Ben Arfa heeft bij Nice een metamorfose ondergaan. Dit seizoen is hij één van de grote sterren van de Franse competitie. Een toptransfer lonkt. 

Fernando Torres (31 jaar, AC Milan)
Atlético huurt Torres sinds december 2014 van AC Milan. Komende zomer komt er een einde aan de weinig succesvolle reünie tussen de Madrileense topclub en El Nino. Contractverlenging in Milaan lijkt eveneens uitgesloten voor de 31-jarige spits. Volgens de laatste geruchten ziet FC Barcelona de transfervrije Torres als een prima aanvulling op de selectie. 

Zlatan Ibrahimovic (34 jaar, Paris Saint-Germain)
Natuurlijk hebben ook wij de geruchten gehoord. Ibrahimovic (34) zou zijn contract bij PSG gaan verlengen met één seizoen, tegen een alleraardigst jaarsalaris van zo'n achttien miljoen euro. Maar zolang de krabbel nog ontbreekt, staat het de superspits vrij om na te denken over een nieuw avontuur. Hoe tof zou het bijvoorbeeld zijn als Zlatan aan de slag gaat in de Premier League? 

Op de bank: Victor Valdes (34, Standard Luik), Alvaro Arbeloa (33, Real Madrid), Martin Demichelis (35, Manchester City), Martin Caceres (28, Juventus), Mikel Arteta (33, Arsenal), Ezequiel Lavezzi (30, Paris Saint-Germain) en Aleksandr Kokorin (24, Dinamo Moskou)

https://gyazo.com/477058853feeeb739f32d414b90242c2