Van Gaal gelooft er geen snars van: Mourinho is mijn vriend

Van Gaal gelooft er geen snars van: "Mourinho is mijn vriend"

12-02-2016 07:44
3

Louis van Gaal heeft zich in een uitgebreid interview met The Independent uitgelaten over Paul Scholes. De legende van Manchester United heeft al maanden kritiek op het 'saaie' United. Ook liet Van Gaal weten dat er bij Ajax veel druk was én gaf hij een inkijkje in de hele José Mourinho-soap.

"Ik heb niet gezegd dat we hebben gesproken, maar Mourinho is mijn vriend. Maar ik weet niet of Manchester United en Mourinho met elkaar hebben gesproken. Ik kan alleen zeggen dat ik met bestuurder Ed Woodward heb gesproken en ik kan me niet voorstellen dat United en Mourinho met elkaar hebben gezeten. Dan zou de club het mij wel vertellen, vanwege de relatie die we hebben", aldus Van Gaal.

De Nederlandse manager lag onder vuur wegens matige resultaten en spel. De voormalige coach van FC Barcelona en Ajax kent het klappen van de zweep. "In Barcelona zijn de fans kritischer dan waar ook ter wereld. Bij Ajax ook, overigens. Mijn eerste jaar bij Ajax verliep niet goed voor mij. Uiteindelijk wonnen we de UEFA Cup, maar het was geen fijn seizoen. Ik nam het over van Leo Beenhakker en we verloren de eerste drie wedstrijden. Wat denk je dat de fans begonnen te roepen? Ze schreeuwden een heel jaar om Johan Cruijff."

Scholes-gesprek
"In Engeland gaat het meer om resultaat dan om de prestatie. Alleen toen Scholes begon heeft hij invloed utigeoefend op wat fans", vervolgt Van Gaal, die Ryan Giggs niet om hulp vraagt. "Nee, ik denk niet dat de vriendschap tussen Ryan en Scholes eronder gaat lijden. Ik ben mijn hele leven al manager, dus het zou niet eerlijk zijn om zoiets van Ryan te vragen."

"Wat Scholes denkt, dat moet hij gewoon denken. Ieder mens kan zijn mening geven. Daar lig ik niet wakker van, ik denk dat het goed is. Maar wat ik wel een probleem vind: een sfeer creëren die zeer negatief is voor iemand. Dus misschien moet Scholes wat positiever worden", besluit Van Gaal.