Ten Hag vertrouwt op oude bekende: Feyenoord poogde hem nog in te pikken

Ten Hag vertrouwt op oude bekende: "Feyenoord poogde hem nog in te pikken"

09-04-2016 14:19
1

Filip Bednarek staat zondagmiddag onder de lat bij FC Utrecht. De Poolse goalie neemt het stokje over van de geblesseerde Robbin Ruiter. Voor Bednarek, die voorheen voor onder meer FC Twente uitkwam, betekent het op 23-jarige leeftijd zijn Eredivisie-debuut. 

Utrecht-trainer Erik ten Hag heeft vertrouwen in zijn reservedoelman. "Hij maakt de verwachtingen waar en zorgt er mede voor dat Jong Utrecht koploper is. Het enige wat hij mist is ervaring in de Eredivisie. Het is een jongen die beleving en professionaliteit brengt op de trainingen", aldus de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Utrecht heeft overigens nog even overwogen om na de blessure van Ruiter, die vorige week zijn hand brak, een transfervrije keeper in te lijven. "Ik heb de vraag uitgezet, maar we gaan het doen met de keepers die we hebben", stelt Ten Hag. 

In Enschede werkte de coach nog samen met Bednarek. "Filip werd gescout bij Polen onder zestien, dat in België speelde. Feyenoord poogde hem nog in te pikken. Wlodi Smolarek stond langs het veld, maar wij wisten hem te overtuigen." Bednarek ging in 2008 aan de slag in Enschede. Tot een vaste Twente-waarde groeide hij nimmer uit.