'Rechtsback' Veltman sluit niets uit: Voor volgend seizoen zeker een optie

'Rechtsback' Veltman sluit niets uit: "Voor volgend seizoen zeker een optie"

01-05-2016 18:14
6

Joël Veltman was gelukkig na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente. De verdediger van Ajax stond opnieuw als rechtsback geposteerd en sluit niet uit dat hij dat ook volgend seizoen is.

Ajax had het grote delen van de wedstrijd behoorlijk lastig tegen FC Twente, maar liep in de slotfase alsnog uit naar een 4-0 zege. "Ik vond ons de hele wedstrijd wel beter, maar de 1-0 was wel echt een opluchting. Zij kregen in de tweede helft ook nog een aantal goede mogelijkheden, maar bij de 2-0 was het klaar", aldus Veltman in gesprek met Voetbal International. "We hebben in de slotfase lekker aan ons doelsaldo kunnen werken."

De 24-jarige verdediger werd dit seizoen noodgedwongen rechtsback bij Ajax, maar rendeert daar uitstekend. Veltman heeft er geen problemen mee om zich na de zomerstop op de rechtsbackpositie te richten. "Dat zou kunnen, maar het liefst speel ik natuurlijk centraal. Voor volgend seizoen is het zeker een optie om op de rechtsbackpositie te spelen."

Met de 4-0 zege op FC Twente heeft Ajax de titel voor het grijpen. PSV won in eigen huis met 6-2 van degradant SC Cambuur, maar dat had geen invloed op het elftal van Frank de Boer. "Of ik tijdens de wedstrijd op de hoogte was van de tussenstand van PSV? In de rust heb ik wel gehoord dat het 3-2 stond tegen SC Cambuur, maar verder waren wij daar niet mee bezig."