Update: Ajax komt met uitsluitsel over huldiging; clublegende reikt schaal uit

Update: Ajax komt met uitsluitsel over huldiging; clublegende reikt schaal uit

02-05-2016 16:35
39

Als Ajax zondag kampioen wordt, wordt de ploeg op dezelfde dag gehuldigd. De gemeente Amsterdam biedt de Amsterdamse ploeg een huldiging aan, meldt het ANP.

Ajax heeft zondag aan een zege bij De Graafschap genoeg om de 34ste landstitel binnen te slepen. Het doelsaldo van de Amsterdammers is zes doelpunten beter dan dat van concurrent PSV, dat op bezoek gaat bij PEC Zwolle. De Eindhovenaren moeten dus hopen op een uitglijder van Ajax. 

De eventuele huldiging van Ajax vindt opnieuw plaats in het Arena Park, pal naast het stadion van de club. Daar werd de selectie van Frank de Boer de laatste drie kampioenschappen ook gehuldigd. Alleen de eerste titel van de coach, in 2011, werd op het Museumplein gevierd. Dat leidde uiteindelijk tot ongeregeldheden, waarna de gemeente het jaar erop uitweek naar het Arena Park.

Ajax speelt zondag om 14.30 uur in Doetinchem, waardoor het feest in Amsterdam vermoedelijk niet eerder dan 19.00 uur zal beginnen. 

Update 13.32 uur: Wanneer Ajax zich daadwerkelijk kroont tot landskampioen, zal Dick Schoenaker de schaal uitreiken tijdens de huldiging. Dat meldt Ajax maandagmiddag op de clubwebsite. Schoenaker was tussen 1976 en 1985 actief als speler van de Amsterdammers. Hij speelde 348 duels, waarin hij 104 keer het net wist te vinden.

Update 16.35 uur: Ajax maakte zojuist via de officiële website bekend dat de start van de festiviteiten om 18.00 uur is. De spelers worden rond 20.00 uur verwacht. Tijdens het programma zullen ook het 'Talent van het Jaar' en de 'Ajacied van het Jaar' bekend gemaakt worden. De huldiging eindigt omstreeks 21.00 uur.