AC Milan stellig over toekomst Balotelli: Daar zal hij mee moeten leven

AC Milan stellig over toekomst Balotelli: "Daar zal hij mee moeten leven"

26-05-2016 14:45
5

AC Milan ziet geen toekomst in een langere samenwerking met Mario Balotelli. De Italianen, die de aanvaller dit seizoen huurden van Liverpool, zijn niet van plan Balotelli een vast contract aan te bieden.

Na slechts één doelpunt in twintig wedstrijden in Milaan is de Serie A-club helemaal klaar met Balotelli, die geen moment heeft weten te overtuigen. Voorzitter Silvio Berlusconi is dan ook duidelijk over de toekomst van Balotelli. "Er zullen meerder spelers vertrekken, waaronder Balotelli. Daar zal hij mee moeten leven", aldus Berlusconi tegenover het Italiaanse Telelombardi. Bovendien liet hij weten dat ook Alex, Kevin-Prince Boateng en Philippe Mexes de club gaan verlaten.

Waar de toekomst van Balotelli ligt, is vooralsnog niet duidelijk. De spits gaf zelf al eerder aan niet terug te willen keren naar Liverpool, waar hij naar eigen zeggen niet gelukkig was. Of topclubs voor hem in de rij zullen staan na zijn slechte prestaties van het afgelopen jaar is echter nog maar de vraag. Bovendien zit Balotelli niet bij de EK-selectie van Italië van komende zomer.

Mogelijk kan Balotelli zijn carrière voortzetten in China of Turkije. Sky Sports meldt dat clubs uit deze landen interesse hebben om Balotelli in te lijven. In deze relatief kleine voetballanden wacht een mogelijk megasalaris voor de spits.