KNVB 'gaat echt te ver' met nieuw Twente-besluit: 'Om dat op het spel te zetten'

KNVB 'gaat echt te ver' met nieuw Twente-besluit: 'Om dat op het spel te zetten'

26-05-2016 19:11
24

De Centrale Spelers Raad (CSR) baalt van het feit dat hun advies inzake FC Twente niet ter harte is genomen door de licentiecommissie van de KNVB. De CSR werd gevraagd om het voorstel voor degradatie van Twente te beoordelen en wilde de spelers beschermen. Daarom gaf de raad een negatief advies.

De voetbalbond reageerde bijzonder snel op het standpunt van de spelersraad, tot ongenoegen van de CSR. "De licentiecommissie had z'n antwoord al klaar liggen", zegt Danny Hesp, de voorzitter, tegenover TC Tubantia. "Wij zijn er om de spelers te beschermen, zij zijn er om de bestuurders te bestraffen. Dus zij wisten wel wat wij zouden besluiten en wij wisten wel wat ze daarmee zouden doen."

Spelers van Twente worden door het besluit mogelijk de dupe en daar wil de CSR een stokje voor steken. "Het vorige bestuur heeft de zaak moedwillig belazerd, daar zijn wij ook wel uit. Maar om dan het werk van zo'n veertig contractspelers op het spel te zetten, dat gaat ons echt te ver", briest Hesp, die weet dat de commissie - ook in het verleden - altijd z'n eigen besluit neemt.

"Ik weet niet waar we nu op kunnen hopen, het worden spannende dagen. Wij zullen er in elk geval zijn voor de spelers van FC Twente. En we hebben van hun kant ook al positieve reacties gehad: ze vinden het fijn dat we achter hun zijn blijven staan. Natuurlijk is het zuur voor bijvoorbeeld spelers van De Graafschap. Maar als spelersraad hebben we een eerlijke afweging gemaakt", besluit Hesp.