'Raiola heeft 't voor elkaar: monstersalaris Zlatan, 36 miljoen voor Mkhitaryan'

'Raiola heeft 't voor elkaar: monstersalaris Zlatan, 36 miljoen voor Mkhitaryan'

26-06-2016 09:04
38

Manchester United gaat zich versterken met zowel Henrikh Mkhitaryan als Zlatan Ibrahimovic. Kwaliteitskrant The Guardian schrijft dat dit weekeinde. Voor de aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund wordt ruim 35 miljoen euro betaald. Ook lijkt er een akkoord te zijn bereikt over het salaris van Ibrahimovic. 

De 34-jarige superster is transfervrij op te pikken na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain. Al wekenlang gaat het gerucht dat de Zweed (34) onderweg is naar Manchester. Een definitieve bevestiging liet nog even op zich wachten, omdat Mino Raiola - zaakwaarnemer van Ibrahimovic - met United in onderhandelingen was verwikkeld over het salaris van de spits. Inmiddels zijn beide partijen nader tot elkaar gekomen. Ibrahimovic gaat bij The Red Devils waarschijnlijk 270.000 euro per week verdienen. The Guardian verwacht dat de goalgetter begin juli wordt gepresenteerd. 

Handig: Raiola is óók de belangenbehartiger van de 27-jarige Mkhitaryan. De afgelopen dagen is er druk onderhandeld tussen Dortmund en United. Nu zou er een akkoord liggen over een transfersom van zo'n dertig miljoen pond, omgerekend 36 miljoen euro. 

Dortmund was in eerste instantie niet happig op een verkoop van Mkhitaryan. Omdat de oud-speler van Shakhtar Donetsk echter weigerde om een nieuw contract te signeren - zijn huidige verbintenis bij BVB loopt nog één jaar door - kon de nummer twee van de Bundesliga niet anders dan zwichten voor een lucratief aanbod uit Engeland. Mkhitaryan gaat bij de nieuwe club van manager José Mourinho voor vier of vijf jaar tekenen, is de verwachting.