Ajax én PSV spraken over verdediger: PSV nog niet volledig afgehaakt

Ajax én PSV spraken over verdediger: "PSV nog niet volledig afgehaakt"

19-07-2016 15:40
24

EXCLUSIEF - Nicolas Lombaerts is onderhandeling met Watford maar heeft nog geen akkoord bereikt over een transfer naar de Premier League. Ondertussen blijft PSV op de achtergrond geïnteresseerd in de 31-jarige verdediger van Zenit Sint-Petersburg. Dat laat zijn zaakwaarnemer Santosh Verhulst weten aan VoetbalPrimeur.

PSV was eerder al serieus geïnteresseerd om Lombaerts naar Eindhoven te halen als opvolger van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Jeffrey Bruma, maar koos vanwege het financiële plaatje uiteindelijk voor de transfervrije Daniel Schwaab. Toch is het contact tussen het kamp-Lombaerts en PSV daarmee niet verdwenen.

"PSV heeft aan mij gevraagd of ik hen op de hoogte wil houden, dus die zijn nog niet volledig afgehaakt", zegt Verhulst dinsdag in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ajax zal voorlopig niets doen. Ik heb wel contact gehad met Marc Overmars, maar die club kiest voor jonge jongens en heeft Westermann gehaald."

Watford
Met Watford wordt intussen gesproken over een samenwerking, maar een akkoord met de Engelse club ligt er niet. "De berichten dat er een akkoord met Watford ligt kloppen totaal niet", zegt Verhulst. "Er is geen overeenkomst, niet op clubniveau en ook niet op spelerniveau. De club heeft een eerste voorstel gedaan dat we in beraad hebben genomen en waarschijnlijk gaan we een tegenvoorstel doen. Pas als er een akkoord met Lombaerts is bereikt, worden de onderhandelingen met Zenit Sint-Petersburg geopend. Maar achter de schermen zijn de clubs al wel aan het praten."

Verhulst onderhandelt ook met Club Brugge en Anderlecht en bovendien zijn er gesprekken met clubs uit twee andere landen. "Veel clubs hebben schrik, want Nicolas speelt in Rusland en clubs denken dat hij niet te betalen is. Uiteraard heeft hij in Rusland een mooi salaris, maar de transfermarkt komt nu snel op gang", aldus Verhulst.

Lombaerts speelt al sinds 2007 voor Zenit-Sint Petersburg en kwam daarvoor uit voor AA Gent. Hij heeft in Rusland nog een contract tot de zomer van 2018.