Eerste tegenslag voor gedegradeerd Cambuur: 'Met een man of drie, vier'

Eerste tegenslag voor gedegradeerd Cambuur: 'Met een man of drie, vier'

21-07-2016 17:15
10

SC Cambuur leed deze week een pijnlijke oefennederlaag tegen Almere City. Het werd 3-0 voor de formatie uit Flevoland. Voor de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Rob Maas was het pas de eerste verliespartij in aanloop naar het nieuwe seizoen. 

"Het is natuurlijk een leerproces. In het begin ging het allemaal prima, maar het kan ook best leerzaam zijn om tegen een nederlaag aan te lopen. Nu kan het nog", aldus Maas voor de camera van Cambuur TV. "We moeten dit gaan analyseren en dan kunnen we kijken hoe we dit gaan verbeteren."

De oefenmeester, die afgelopen halfjaar aan het roer stond bij Vitesse, kon onmogelijk tevreden zijn over het duel dat afgewerkt werd in Epe. "Ik vond ons heel slordig aan de bal en dat heeft tegenstander uiteindelijk goed benut. Als wij de bal kwijt raakten, kwamen zij er gelijk uit met een man of drie, vier. De veldbezetting was niet zoals wij gewend zijn, daar moeten we van leren."

Voor de Eredivisie-degradant was de clash met Almere City het zesde oefenduel van de voorbereiding. De vorige vijf wedstrijden werden omgezet in een zege.