Ibrahimovic imponeert bij debuut: Deze kerel is meer dan een speler

Ibrahimovic imponeert bij debuut: "Deze kerel is meer dan een speler"

14-08-2016 17:01
4

Zlatan Ibrahimovic debuteerde zondag voor Manchester United in de Premier League met een doelpunt in de seizoensopener tegen Bournemouth (1-3 zege). De Zweed is na afloop opvallend bescheiden.

"Ik heb geprobeerd mijn taken te vervullen. Mijn doel is om het team zo goed mogelijk te helpen", aldus Ibrahimovic tegen de BBC. "Een overwinning is het belangrijkst, daarna komt scoren. Dus het was een goede dag. Een doelpunt maken is altijd een mooie bonus."

Wedden

Meer odds

De 34-jarige spits vond het geen gemakkelijke wedstrijd, ondanks de duidelijke uitslag. "We hebben het goed gedaan als team. Voor mij was het ook een lastige dag, ook omdat alles nieuw is. Nieuwe ploeggenoten, nieuwe club, nieuwe omgeving, nieuwe stadions... Maar ik voel me steeds beter thuis."

Mourinho, die net als Ibrahimovic debuteerde bij Manchester United in de Premier League, is dolblij met zijn spits. "Deze kerel is meer dan een speler", aldus de manager over Ibra. "De komende twee seizoenen kan hij een fenomeen worden bij United en in de Premier League. Dat is hij natuurlijk ook al." Ibrahimovic tekende bij zijn komst een éénjarig contract op Old Trafford.