Ajax krijgt zware kluif aan nieuwe transfer: 'Moeten aan die voorwaarde voldoen'

Ajax krijgt zware kluif aan nieuwe transfer: 'Moeten aan die voorwaarde voldoen'

18-08-2016 07:47
20

Ajax heeft Leon Bailey van Racing Genk wederom op het oog. De Amsterdammers zijn zelfs bereid om tot 11 miljoen euro te gaan voor de vleugelaanvaller. Maar Genk is niet van plan om mee te werken aan een transfer.

"Tegen de sommen die op tafel liggen zouden heel weinig clubs nee zeggen", begint Dimitri de Condé, technische man van Genk, in gesprek met Het Laatste Nieuws. "In het verleden zouden wij dergelijk bod als club zeker aanvaard hebben, maar op dit moment zeggen wij nee."

Onder meer Ajax moet wachten, stelt De Condé. Clubs als Paris Saint-Germain, Manchester City en Chelsea zijn eveneens in Bailey geïnteresseerd. Ajax geniet de voorkeur, maar alle clubs krijgen nul op het rekest. Zelfs bij een bod van 11 miljoen euro. "Clubs die Leon willen halen, mogen dat, maar wij willen alleen maar over een transfer spreken als hij nog zeker één seizoen bij ons blijft."

"Wordt aan die voorwaarde niet voldaan, dan kan er deze zomer geen sprake zijn van een akkoord", vervolgt De Condé. "Wij zijn daar in onze communicatie naar Leon en zijn entourage toe heel duidelijk over geweest en we proberen hen ook kalm te houden. Financieel kan hij elders een geweldige stap voorwaarts zetten, maar sportief gezien kan Bailey het beste nog een jaar bij ons blijven."