'Daarna wordt Dirk ter discussie gesteld. Daar zakt mijn broek van af'

'Daarna wordt Dirk ter discussie gesteld. Daar zakt mijn broek van af'

24-08-2016 21:17
3

Pierre van Hooijdonk heeft zich afgelopen week kapot geërgerd aan het opportunisme rond Dirk Kuyt. Nadat de Feyenoord-captain was gewisseld door Giovanni van Bronckhorst, barstte er een discussie los rond de 36-jarige aanvaller. 

'Drie maanden geleden was iedereen het erover eens dat hij vorig seizoen de meest waardevolle speler van Feyenoord was. Na twee slechte optredens van Dirk in de nieuwe competitie is hij meteen ter discussie gesteld. Daar zakt mijn broek van af. Ook vanwege de populistische manier waarop diverse media onmiddellijk erop inspeelden', schrijft Van Hooijdonk in zijn column in Voetbal International. 

'Van Bronckhorst kreeg vorige week, na de wedstrijd tegen FC Twente, voor zijn voeten geworpen dat Feyenoord beter speelde nadat Kuyt was gewisseld. Zou het misschien zo kunnen zijn dat invaller Steven Berghuis prima inviel? En dat dáár dus het verschil zat?'

'Ook ik heb gezien dat Dirk dit seizoen niet goed is begonnen. Maar dan meteen doen alsof zijn tijd erop zit, zo kort na zijn prominente rol in een heel seizoen Feyenoord, gaat me veel te ver. Dit is wat er in Nederland met je gebeurt als je een prof van 36 jaar bent. Je kon erop wachten', stelt de oud-spits van onder meer Feyenoord en Oranje.