In het kort: geen Europa League voor Diks, Achilles '29 maakt groot verlies

In het kort: geen Europa League voor Diks, Achilles '29 maakt groot verlies

01-09-2016 20:56
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Achilles '29 maakt verlies van ruim één miljoen euro
De toetreding tot het betaalde voetbal heeft Achilles '29 allesbehalve windeieren gelegd. De Groesbekers hebben in twee jaar tijd een verlies van ruim één miljoen euro geleden, meldt het Algemeen Dagblad. Volgens voorzitter Harrie Derks is de club echter kerngezond. "Er staat een prima fundament", meent Derks.

Willem II verliest geheim oefenduel met Belgisch landskampioen
Willem II nam het donderdagmiddag in een vriendschappelijk duel achter gesloten deuren op tegen Club Brugge. De Tilburgers verloren met 2-1 van de Belgisch kampioen. Voor de eredivisionist was Bartholomew Ogbeche trefzeker, hij nam de 1-1 voor zijn rekening. Voor de Belgen waren Hans Vanaken en voormalig NEC'er Anthony Limbombe trefzeker.

Geen Europees voetbal voor Diks
Kevin Diks speelt komend seizoen geen Europees voetbal bij zijn nieuwe club Fiorentina. De Serie A-club heeft de Nederlandse back niet opgenomen in de 25-koppige Europa League-selectie. Dit meldt de club op haar eigen website. De door Vitesse opgeleide speler wacht nog op zijn debuut bij Fiorentina, al zat hij de eerste twee competitieduels al wel op de bank.

Neuer nieuwe aanvoerder Duitsland
Omdat Bastian Schweinsteiger geen international meer is, is Manuel Neuer de nieuwe aanvoerder van Duitsland. De keuze van bondscoach Joachim Löw is geen verrassende. Op het EK in Frankrijk droeg hij de band ook al, omdat Schweinsteiger vijf wedstrijden geen basisspeler was.

Westerhof in rvc van Heerenveen
Hans Westerhof is toegetreden tot de rvc van sc Heerenveen. De 67-jarige Westerhof is bekend van het trainersvak, waarin hij twintig jaar werkte. Westerhof had onder meer PSV, Ajax en FC Groningen onder zijn hoede. "Hans heeft jarenlange ervaring en een groot voetbalnetwerk, een aanwinst voor sc Heerenveen", aldus rvc-voorzitter Jorrit Jorritsma op de website van de Friezen.

KNVB gaat in zee met AD
De KNVB heeft na 26 jaar een nieuwe mediapartner gevonden in het Algemeen Dagblad. De afgelopen 26 jaar was De Telegraaf de partner van de Nederlandse voetbalbond en het Nederlands elftal. Het AD heeft allerlei activiteiten voor ogen voor lezers. Aan de persvrijheid wijzigt niks: "Natuurlijk niet. We schrijven over de KNVB en Oranje zoals we altijd doen. Kijk maar naar de kranten van de afgelopen dagen", zegt hoofdredacteur Hans Nijenhuis.

Holman aan de slag in Australië
Brett Holman heeft een contract getekend bij Brisbane Roer uit Australië. De Australiër had geen club na zijn vertrek uit de Verenigde Arabische Emiraten, eerder dit jaar. De 32-jarige Holman heeft 63 interlands voor de Socceroos op zijn naam staan, maar is inmiddels geen actief international meer. Hij speelde in Nederland bij onder meer Feyenoord, Excelsior, NEC Nijmegen en AZ.

Registratie van transfers
In totaal werden er door de KNVB tijdens de transferperiode 582 transfers geregistreerd, waarvan 52 op deadlineday. 170 spelers vertrokken naar het buitenland, 133 spelers kwamen naar Nederland en 279 spelers wisselden van club binnen de landsgrenzen.