LIVE-discussie: Bosz zet Ziyech op middenveld, Sinkgraven in plaats van Dijks

LIVE-discussie: Bosz zet Ziyech op middenveld, Sinkgraven in plaats van Dijks

24-09-2016 18:42
94

Ajax-trainer Peter Bosz heeft ten opzichte van het competitieduel met Heracles (0-2 winst) behoorlijk wat wijzigingen toegepast in de opstelling van Ajax. Zo krijgt Daley Sinkgraven tegen PEC Zwolle de voorkeur boven Mitchell Dijks en zitten Jaïro Riedewald en Nemanja Gudelj op de bank. 

Woensdag koos Bosz tijdens de bekerclash met Willem II (5-0 winst) voor tien andere namen. Sinkgraven en Lasse Schöne maakten tijdens die wedstrijd blijkbaar dusdanig veel indruk dat zij ook deze zaterdag aan de aftrap staan. Ziyech speelde tegen Heracles nog als hangende rechtsbuiten, nu is de linkspoot op het middenveld geposteerd, met aanvoerder Davy Klaassen en Schöne dus. 

Dijks is zijn plek kwijtgeraakt aan Sinkgraven, die linksachter staat. De voorhoede bestaat uit Amin Younes, Kasper Dolberg en Bertrand Traoré. Bij hekkensluiter PEC (zes gespeeld, twee punten) is er door trainer Ron Jans ook flink gesleuteld aan de basiself. Het team is op drie plaatsen gewijzigd: Calvin Verdonk, Wouter Marinus en Queensy Menig staan in de basis. Tegen AZ (0-2) speelden zij niet. Spits Nicolai Brock-Madsen is lichtgeblesseerd. 

De opstellingen

Ajax: Onana, Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven, Schöne, Klaassen, Ziyech, Traoré, Dolberg en Younes

PEC: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk, Brama, Holla, Thomas, Marinus, Menig en Achahbar