Indrukwekkende statistiek voor Feyenoord: 'Ik had het erover met Botteghin'

Indrukwekkende statistiek voor Feyenoord: 'Ik had het erover met Botteghin'

03-10-2016 11:07
5

Feyenoord heeft dit seizoen nog geen enkele tegengoal hoeven te incasseren in een uitwedstrijd. Verdediger Jan-Arie van der Heijden is daar samen met zijn collega's mede verantwoordelijk voor.

"Ik had het er na de wedstrijd meteen over met Eric Botteghin", vertelt Van der Heijden op de clubsite van Feyenoord. "De nul is voor ons als verdediging heel belangrijk. We weten dat we jongens hebben die altijd een goal kunnen maken, dus als wij het dan achterin dichthouden, wordt de kans op winst al een stuk groter."

Wedden

Meer odds

Bij Feyenoord zijn ze ook maar wat blij met doelman Brad Jones. "We hebben een goede wisselwerking met hem. Hij is een baken van rust in het doel en geeft ons als verdediging een gevoel van zekerheid." Het lage aantal tegengoals is volgens Van der Heijden echter een teamprestatie. "De aanvallers en middenvelders geven al goed druk op de tegenstander, waardoor er minder druk op de verdediging komt te staan. Als team houden we het compact, terwijl we ook veel duels winnen. Op die manier helpen we elkaar. We weten wat we aan elkaar hebben."