Gerenommeerd voetbalblad noemt Ziyech in eervol lijstje: 'Hij is nu al de baas'

Gerenommeerd voetbalblad noemt Ziyech in eervol lijstje: 'Hij is nu al de baas'

04-10-2016 12:53
38

Het toonaangevende France Football ziet Hakim Ziyech als één van de beste Afrikaanse spelers die momenteel actief is op de Europese velden. Elk jaar stelt het voetbalmagazine een dergelijke lijstje samen. 

Samen met Moussa Marega (Guimaraes, Portugal), Nabil Ghilas (Gaziantepspor, Turkije), Simon Diedhiou (Moeskroen, België) en Allan Nyom (West Bromwich Albion, Engeland) wordt Ziyech genoemd. Volgens FF is de Marokkaanse spelmaker 'nu al de baas' bij zijn nieuwe club Ajax, dat hem in de slotweek van de zomerse transfermarkt voor zo'n elf miljoen euro overnam van FC Twente. Afgelopen zondag maakte Ziyech tegen FC Utrecht zijn eerste competitiedoelpunt namens de Amsterdammers. 

'Elk weekend is het hetzelfde refrein: Ziyech is elke zeventig minuten betrokken bij een doelpunt. Zijn statistieken in de Eredivisie zijn dit seizoen opnieuw haast duizelingwekkend: vier goals en acht assists in tien duels namens Twente en Ajax', aldus het Franse voetbalblad. Momenteel is Ziyech op pad met het nationale elftal van Marokko, dat aanstaande zaterdag een interland afwerkt in en tegen Gabon.