'Voetbalman' El Ghazi in moeilijke fase: 'Maar ik geniet elke dag'

'Voetbalman' El Ghazi in moeilijke fase: 'Maar ik geniet elke dag'

06-10-2016 21:20
4

Anwar El Ghazi slaagde er donderdagavond niet in om met Jong Oranje te winnen van Jong Turkije, waardoor het uitzicht op het EK in Polen somber is. De Ajax-aanvaller vindt dat zijn ploeg zichzelf in de spiegel moet kijken.

Jong Oranje kreeg in Alkmaar kans op kans, maar slaagde er telkens niet in om te scoren. "Ik denk dat ik wel twee duizend procent kansen had", treurt El Ghazi in gesprek met FOX Sports. "Ik zei tegen die jongens dat we gewoon goed gespeeld hebben, maar op de een of andere manier wilde de bal er gewoon niet in. We kwamen er steeds goed doorheen, met mooi voetbal. Helaas hebben we het niet afgemaakt."

El Ghazi beleeft een moeilijke periode bij Ajax, waar hij weinig speelt. "Ik ben hard aan het trainen om fit te blijven. Je bent een voetbalman en leeft voor de sport. Ik vind dat ik de mooiste baan heb die er is. Ik geniet elke dag van op het veld staan, ondanks dat het minder gaat. Dat ontken ik niet. Dit is mijn vak en mijn werk en ik doe mijn uiterste best. Als ik de mogelijkheid krijg om te spelen, moet ik er staan."