Willem II ziet af van feestelijke retroshirts in Rotterdam: Eigen belang eerst

Willem II ziet af van feestelijke retroshirts in Rotterdam: "Eigen belang eerst"

14-10-2016 12:35
9

Willem II speelt zaterdagavond tóch in de vaste uitshirts tegen Sparta Rotterdam. De spelers van de Tilburgse club zien het niet zitten om in een oud, azuur-goud tenue aan de aftrap te verschijnen.

Willem II zou in katoenen retroshirts spelen ter ere van het honderdjarig bestaan van Het Kasteel, het onderkomen van Sparta Rotterdam. De Tilburgers werken echter niet mee aan het Rotterdamse feestje. Sparta treedt waarschijnlijk wél gewoon aan in een traditioneel rood-wit gestreept shirt.

Wedden

Meer odds

De spelers van Willem II voelen zich prettiger in de vertrouwde outfits. "De andere shirts waren van katoen. Dat is nadelig", legt een woordvoerder uit aan FOX Sports. "Een aantal spelers heeft de shirts aangehad. Als zij zich daar niet prettig in voelen en de voorkeur geven voor het materiaal dat zij gewend zijn, dan wordt die wens gehonoreerd."

Willem II prefereert de sportieve ambities boven het feestje van Sparta. Voelt men in Tilburg zich geen spelbreker? "We begrijpen die gedachte. Maar het eigen belang gaat boven dat van anderen. De spelers moeten natuurlijk letterlijk en figuurlijk goed in hun vel zitten."