Pijnlijke ruzie met Van Marwijk: 'Inderdaad heel stellig: komt nooit meer goed'

Pijnlijke ruzie met Van Marwijk: 'Inderdaad heel stellig: komt nooit meer goed'

20-10-2016 16:21
18

Coocky Voorn was jarenlang de trouwe rechterhand van Bert van Marwijk, maar sinds het gedwongen vertrek bij Oranje in de zomer van 2012 leven de onafscheidelijke trainers in onmin met elkaar. Voorn legt in gesprek met het magazine van Voetbal Inside uit waarom.

De ruzie komt voort uit de nasleep van de onderhandelingen met de KNVB over de afwikkeling van de contracten van Voorn en Van Marwijk. Bert van Oostveen deed er alles aan om Voorn zo weinig mogelijk salarismaanden van zijn nog twee jaar doorlopende contract mee te geven. Na zes maanden zwoegen schikten Voorn en de KNVB over een uitbetaling van twintig resterende maanden.

"Man, het greep me zo aan dat ik gewoon niet meer van sliep. Zo chagrijnig was ik ervan. Kijk, dat ze ons na het EK in Oekraïne en Polen wegstuurden, dat is inherent aan het voetbal. Als de resultaten niet goed zijn, kun je worden ontslagen. Dat weet je. Maar de manier hoe ze vervolgens de boel wilden afhandelen, dat was onacceptabel", vindt Voorn, die het Van Marwijk, die wel snel akkoord was met de KNVB, verwijt dat hij hem in de slopende onderhandelingen met de bond niet steunde.

"Nou, er zijn wel meerdere dingen gebeurd. Maar dat ik teleurgesteld in hem ben, dat is wel duidelijk", zegt Voorn. "Zelf had ik me bijvoorbeeld nooit zo opgesteld. Als ik hoofdtrainer was en ik had een assistent die je vaker zag dan je eigen vrouw, was ik daar altijd honderd procent achter blijven staan. En had ik tegen de KNVB gezegd: en nu regel je ook dat het in orde is voor hem."

'Komt nooit meer goed'
Voorn koestert zijn geweldige jaren met Van Marwijk, maar denkt dat het nooit meer goedkomt. "Nee. En dat zeg ik inderdaad heel stellig. Natuurlijk, dat is heel zonde. Ook omdat we samen zoveel mooie dingen hebben meegemaakt. Maar ik heb het inmiddels afgesloten", zegt Voorn tegen Voetbal Inside. De coach probeert de plekken waar Van Marwijk kan komen zoveel mogelijk te vermijden. Zelfs zijn stamkroeg gaat hij niet meer in. "Ik heb daar gewoon geen behoefte aan. Ik ben 'm nog één keer tegengekomen. Dat was op een feest van mijn beste vriend. Hij liep toen langs zonder wat te zeggen. Ja, dat was heel pijnlijk. Want wat hij vergeet: mede doordat ik hem destijds bij Fortuna Sittard tipte, is het allemaal wel gaan rollen."