Gullit over 'wereldvoetballer': Soms denk ik dat zijn talent ook zijn last is

Gullit over 'wereldvoetballer': "Soms denk ik dat zijn talent ook zijn last is"

Gepubliceerd: donderdag 3 november 2016 om 14:25do 03-11-2016 om 14:25

Ruud Gullit geniet van Eden Hazard (foto) en Kevin De Bruyne. De twee vedettes nemen het volgende week met de nationale ploeg van België op tegen Oranje. 

De Bruyne (Manchester City) blinkt vooral uit vanwege zijn enorme spelintelligentie, vertelt Gullit in een interview met Knack. "De Bruyne ziet in één oogopslag waar de ruimte ligt. Ik mis wel wat emotie bij De Bruyne. Hij is zo stoïcijns. Je vraagt je af wat hij denkt, want hij zal het je niet vertellen."

Chelsea-ster Hazard is een speler van de buitencategorie, meent de analist. "Een wereldvoetballer met een fantastische actieradius, maar soms denk ik dat zijn talent ook zijn last is. De mensen verwachten zo veel van Hazard, en in zijn enthousiasme wil hij daar altijd gehoor aan geven. Hij heeft de neiging zichzelf voorbij te hollen."

"Het lijkt me belangrijk hoe je psychologisch met hem omgaat. Bij België is Hazard kapitein, maar dat werkt eerder tegen hem dan dat het hem helpt. Een aanvoerder moet bezig zijn met heel het team. Die voelt blindelings aan wanneer het misloopt met de linksback en gaat daar ook bijsturen. Naar mijn gevoel is Eden Hazard, net als Lionel Messi, een jongen die zich moet richten op zijn eigen spel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws