Carrièremove van oud-Groninger: Anderhalf jaar Audi's verkocht in de showroom

Carrièremove van oud-Groninger: "Anderhalf jaar Audi's verkocht in de showroom"

30-11-2016 14:22
13

Erik Nevland is terug in het voetbal. Na een aantal jaar buiten de voetballerij te hebben doorgebracht, bekleedt de oud-spits van FC Groningen weer een functie in de sport. Hij is algemeen directeur van Randaberg II, een club uit de Noorse derde divisie.

Nadat Nevland stopte met spelen, probeerde hij het zelfs een tijd als autoverkoper. "Ik vond het een beetje saai om niks te doen en kreeg toen de kans om Audi’s te verkopen. Ik heb anderhalf jaar auto’s verkocht in de showroom", vertelt Nevland tegen VICE. "Ik had er zestien jaar als profvoetballer op zitten en wilde iets totaal anders doen, om een ander perspectief te krijgen."

"Ik hoopte dat ik het voetbal dan zou gaan missen, naar dat gevoel was ik op zoek. Na een tijdje gebeurde dat gelukkig ook en realiseerde ik me dat ik iets in de voetbalwereld moest doen. Maar ik ben blij dat ik autoverkoper ben geweest, want dat helpt me bij het werk dat ik nu doe. Ik ben er zakelijker door geworden."

Wedden

Meer odds

Na vier jaar vertrok Nevland naar Fulham. Bij de overgang eiste directeur Hans Nijland dat hij een deel van de transfersom op zijn rekening nam. "Ik snap het wel vanuit het perspectief van de club, zeker nu ik zelf een soortgelijke positie als (Hans, red.) Nijland heb bij een voetbalclub. Ik denk nog steeds dat het destijds anders had gekund, maar dat is geweest. Het is een afgesloten hoofdstuk. Zand erover."