PEC Zwolle laat over de knie na twee rode kaarten en drie tegengoals

18-12-2016 16:20
10

Heracles Almelo heeft zondag de wedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-0 gewonnen. De bezoekers uit Zwolle speelden het grootste deel van het duel met negen man door twee rode kaarten.

Toch had Heracles Almelo lang nodig om de wedstrijd in het slot te gooien. Pas ruim tien minuten voor tijd zorgde Vincent Vermeij met een fraaie tegendraadse kopbal voor de beslissende 2-0 op een voorzet van Joel Pelupessy. Even daarna was het Daryl van Mieghem die met een fraaie knal in de bovenhoek ook nog voor de 3-0 zorgde.

PEC Zwolle stond al na zestien minuten met tien man vanwege een rode kaart voor Bart Schenkeveld, die Brandley Kuwas vloerde in het strafschopgebied. De penalty was terecht, maar met de rode kaart voor Schenkeveld werd PEC dubbel gestraft, precies de reden waarom vanaf afgelopen zomer niet meer een penalty én een rode kaart wordt gegeven voor dit soort situaties. Samuel Armenteros schoot overigens raak vanaf de strafschopstip. Na een uur spelen werd ook Bram van Polen met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd, waardoor PEC het duel met negen man eindigde.

PEC blijft door de nederlaag in de degradatiezone staan met veertien punten uit zeventien duels. Heracles Almelo klimt naar het linkerrijtje: het staat nu negende met 21 punten.