Update: Aké-move in de maak: Het zou voor ons een enorme klap zijn

Update: Aké-move in de maak: "Het zou voor ons een enorme klap zijn"

07-01-2017 19:57
25

Nathan Aké lijkt per direct terug te keren in de selectie van Chelsea. Engelse media melden zaterdag dat manager Antonio Conte besloten heeft om de uitleenbeurt van de Nederlandse verdediger aan Bournemouth te beëindigen. 

Aké (21), die afgelopen seizoen door Premier League-koploper Chelsea gestald werd bij Watford, doet het prima bij Bournemouth. Het talent veroverde een paar maanden terug een basisplaats en scoorde al drie keer in tien optredens. Conte ziet het zitten in Aké. De linkspoot moet op Stamford Bridge gaan concurreren met flankspelers Marcos Alonso en Victor Moses. De Italiaanse oefenmeester vindt dat hij op dit moment te weinig opties heeft voor die posities.

Wedden

Meer odds

Aké is eventueel ook inzetbaar in de driemansdefensie van Conte - en daarom heeft Chelsea nu besloten om de oud-speler van Feyenoord per direct terug te halen naar Stamford Bridge. Toen de jeugdinternational afgelopen zomer verhuurd werd, bedongen The Blues een clausule om Aké in januari weer naar Londen te halen. Zaterdagmiddag ontbrak Aké in de wedstrijdselectie van Bournemouth, dat op bezoek bij Millwall met 3-0 verloor in de derde ronde van de FA Cup

Update 19.57: Bournemouth-manager Eddie Howe heeft bevestigd dat Aké waarschijnlijk terugkeert naar zijn werkgever. "Alles wijst erop dat Chelsea hem terug wil halen. Het is nog niet helemaal rond", aldus de jonge coach voor de camera van de BBC. "Het zou voor ons een enorme klap zijn, want Nathan is voor ons heel belangrijk en heeft het hier geweldig gedaan."