Update: Woeste Twente-fans reageren: 'Kampioenen in niet op komen dagen'

Update: Woeste Twente-fans reageren: 'Kampioenen in niet op komen dagen'

20-01-2017 21:30
34

In aanloop naar de beladen clash tussen FC Twente en Heracles Almelo hebben supporters aan Almelo een muurschildering van Twente-icoon Blaise N'Kufo beklad. De alltime topscorer van de formatie uit Enschede staat afgebeeld in een spoortunnel bij de Grolsch Veste. Sinds donderdag draagt de Zwitserse spits niet meer het traditionele rode tenue van Twente, maar het zwart-wit van de rivaal. 

Clubwatcher Leon ten Voorde noemt het plaagstootje van de Heracles-supporters sneu. 'Als je geen humor hebt en je mist elke vorm van creativiteit en je bent een held in het donker, dan pak je dus een pot verf. Hoe sneu kun je zijn', zegt hij op Twitter.

Wedden

Meer odds

Update 20/1 9.22: De bekladde graffiti-verbeelding van Blaise N'Kufo bij de Grolsch Veste is in ere hersteld. Vrijdagochtend werden de kleuren van Heracles Almelo verwijderd en droeg het clubicoon weer de rode kleur van Twente. Dat meldt TC/Tubantia. De actie van vermoedelijk Heracles-fans had te maken met de derby tegen Twente, die vrijdagavond wordt gespeeld.

https://gyazo.com/6cdbc00c5a2b2626352c0c507c1802bc

(Afbeelding via Tubantia)

Update 20/1 21.30: Twente-fans hebben vrijdagavond gereageerd op de actie van de Heracles-fans. Tijdens het duel met de rivaal toonden de supporters een spandoek. 'Graffiti blagen die zich als hooligans gedragen zijn kampioenen in het niet op komen dagen', valt te lezen op het doek. Na 75 minuten staat Twente overigens op een 1-0 voorsprong tegen de Heraclieden.