Scouts op tribune voor Volendam-groeibriljant: Rustig aan, ben net 18 jaar

Scouts op tribune voor Volendam-groeibriljant: "Rustig aan, ben net 18 jaar"

20-01-2017 23:42
4

FC Volendam heeft een nieuw groeibriljantje in de persoon van Joey Veerman. De pas achttienjarige aanvaller maakte vrijdag zijn eerste twee goals in het betaalde voetbal tegen FC Eindhoven (3-1).

Veerman is op jonge leeftijd al vaste basisspeler bij Volendam. "Nee, dit verbaast me eigenlijk niet", zegt het talent tegen NH Sport. "Ik weet dat ik kan voetballen en rustig ben. Dan is het niet moeilijk." Over de scouts die al voor hem op de tribune zitten zegt de jongeling: "Rustig aan. Ik ben net 18 jaar het komt allemaal wel. Ik kan denk ik beter blijven hier. Ik zit hier helemaal goed."

Trainer Robert Molenaar is ook niet bang voor een snel vertrek. "Nou, voor de miljoenen die hij moet opbrengen, blijft hij nog wel even bij ons. Hij ligt vast tot 2035", lacht hij. "Volendam is een opleidingsclub. Spelers ontwikkelen staat hier centraal, maar we willen ook presteren. En voor presteren is hij belangrijk. Maar de club is niet blind voor de financiële gevolgen die dat in positieve zin kan hebben. Ik snap dat er clubs voor hem op de tribune zitten, maar ik wil eerst nog hier heel lang van hem genieten."