Koeman verrast met transfer van Duits talent: 'Dit is een mooie kans voor hem'

Koeman verrast met transfer van Duits talent: 'Dit is een mooie kans voor hem'

25-01-2017 11:01
1

Een opvallende transfer voor het Everton van Ronald Koeman. De Premier League-club neemt Anton Donkor op huurbasis over van VfL Wolfsburg, bevestigen beide clubs woensdag.

Donkor is geen speler die al vaak de headlines heeft gehaald in Duitsland, maar toch ziet Everton wat in de negentienjarige aanvaller. De linkspoot is op meerdere posities in de aanval inzetbaar. Donkor sluit in eerste instantie aan bij de beloftenploeg van Everton, maar zal op regelmatige basis meetrainen met de selectie van Ronald Koeman.

De Duitse jeugdinternational is blij met de kans die hij van Everton krijgt. "Ik weet dat dit een mooie club is en hou van de manier waarop ze spelen. Ik kijk ernaar uit om de uitdaging in het Engelse voetbal aan te gaan", aldus Donkor op de website van Everton. "Ik denk dat ik veel kan leren van de talenten die hier al zijn. Samen kunnen we mooie dingen bereiken."

Bij Wolfsburg was Donkor ook voornamelijk speler van de beloftenploeg, uitkomend in de Regionalliga, het Duitse vierde niveau. Zijn contract bij de Duitse club loopt nog tot medio 2020. "Voor Anton is dit een hele mooie kans", reageert Olaf Rebbe, sportief directeur van Wolfsburg.