Willem II troeft ADO af met Premier League-aanvaller: 'Nog niet speelgerechtigd'

Willem II troeft ADO af met Premier League-aanvaller: 'Nog niet speelgerechtigd'

26-01-2017 13:11
6

Willem II gaat aan de haal met Watford-aanvaller Obbi Oulare. De Belgische spits werd ook gelinkt aan ADO Den Haag en het Turkse Besiktas, maar Willem II heeft hem volgens het Brabants Dagblad binnen. Het gaat om een huurperiode van een half seizoen.

De Tricolores ondernemen verwoede pogingen om Oulare al speelgerechtigd te krijgen voor het belangrijke duel met Sparta Rotterdam van vrijdagavond. Dat duel kan met recht een degradatiekraker worden genoemd. Oulare is vooral bekend in België, waar hij als grote en fysiek sterke aanvaller doorbrak bij Club Brugge. Door de komst van twee nieuwe spitsen en scheve verhoudingen met de trainer besloot Oulare te vertrekken.

Wedden

Meer odds

Hij stapte in de zomer van 2015 voor 8.2 miljoen euro over naar Watford. Ook daar bleef de aanvaller steken op een gering aantal minuten: vijf in de Premier League. Die club verhuurde hem daarom het afgelopen halfjaar aan Zulte Waregem, waar Oulare tien invalbeurten achter zijn naam schreef en één keer scoorde. Willem II neemt de spits, die sterk is in de zestien, nu over van Watford.

Update 13.11 uur: Het is Willem II gelukt om Oulare binnen te halen. Zoveel wordt wel duidelijk uit de persconferentie van trainer Erwin van de Looi, voorafgaand aan het duel met Sparta. Het is niet gelukt om de Belg ook speelgerechtigd te krijgen voor het treffen in eigen huis. Zulte Waregem werkte niet vlot genoeg mee.

Lees ook: ADO en Besiktas zaten achter Oulare aan