Overmars een handje helpen: 5 alternatieven voor dure Neres

Overmars een handje helpen: 5 alternatieven voor dure Neres

26-01-2017 14:45
36

De klok tikt voor Marc Overmars en Ajax. Nog vijf dagen is de transfermarkt geopend en nog altijd is er geen spoor van een nieuwe vleugelspeler. Geruchten zijn er genoeg, evenals biedingen, vooral op David Neres van Sao Paulo. VoetbalPrimeur denkt dat Overmars wel een helpende hand kan gebruiken en zoekt mee naar een nieuwe vleugelaanvaller.

Als Ajax er deze transferperiode nog in slaagt om een nieuwe buitenspeler te halen, dan is in ieder geval één ding duidelijk: bedachtzaam gehandeld is er niet. Wanneer je als club zijnde een hele maand de tijd hebt om een nieuwe speler te halen en je moet zaken gaan doen in de fase waarin de prijzen het meest opgedreven worden vanwege paniekerige kopers, loop je eigenlijk al achter de feiten aan. Genoeg namen zijn deze maand al de revue gepasseerd: Hirving Lozano (Pachuca), Gerard Deulofeu (naar AC Milan) en vooral die van David Neres, op wie Ajax al een tijdje biedt maar zonder dat er schot in de zaak zit.

Met het nakende vertrek van Anwar El Ghazi naar Lille is haast dus geboden. VoetbalPrimeur speurde de velden af naar andere vleugelspelers die mogelijk interessant kunnen zijn. We richten ons vooral op talenten, daar Ajax een speler lijkt te zoeken met een hoge doorverkoopwaarde.

Jeisson Vargas
19 jaar, Chileen, Estudiantes
Vargas heeft er al meer dan één volledig seizoen opzitten in Chili en speelt nu in Argentinië bij Estudiantes, waar hij nog geen basisplaats heeft veroverd maar op de momenten dat hij speelt laat zien waar hij toe in staat is. Wordt al scherp in de gaten gehouden vanuit Europa.




Exequiel Palacios
18 jaar, Argentijn, River Plate
Een speler voor de toekomst, deze Palacios. Wordt beschouwd als een van de grootste Argentijnse talenten in zijn leeftijdscategorie. Is geen speler die er meteen staat, maar kan een goudmijn worden in de toekomst als hij even de tijd krijgt om zich aan te passen.

Henry Onyekuru
19 jaar, Nigeriaan, KAS Eupen
Ajax moet snel zijn als het wil toeslaan met Onyekuru. De aanvaller wil het liefst vandaag nog weg met de interesse van onder meer Celtic. Met zijn 19 jaar is Onyekuru aan een geweldig seizoen bezig. Hij scoorde al tien keer in de Belgische competitie.

Adam Ounas
20 jaar, Frans, Girondens de Bordeaux
Toegegeven, het wordt niet makkelijk om Adam Ounas te kopen. De aanvaller wordt onder meer genoemd bij Manchester City en Stoke City, maar concreet is dat nog niet geworden. Bij Bordeaux zit hij vaker op de bank dan dat hij in de basis staat en het vooruitzicht op meer speelminuten kan hem naar een club als Ajax lokken.



Valentino Lazaro
20, Oostenrijks, Red Bull Salzburg
In de achtertuin van RB Leipzig voetbalt een aanvaller die in de Bundesliga niet zou misstaan, maar nog altijd bij de Oostenrijkse broer van de Duitse sensatie speelt: Red Bull Salzburg. Lazaro maakte in 2012 al zijn debuut en is inmiddels basisspeler in Oostenrijk, waar hij vaak als linksbuiten speelt. Ook clubs als Liverpool zijn geïnteresseerd.

Wil Ajax een directe versterking, dan heeft het behoefte aan een meer gevestigde speler dan bovenstaande talenten. Iemand die weet hoe het is om wekelijks te presteren in de Eredivisie. In Nederland kan dat er eigenlijk maar één zijn: Sam Larsson van sc Heerenveen. De ideale kandidaat voor Ajax, maar het blijft nog bijzonder stil rond de pas 23-jarige Zweed.

Wat als Ajax helemaal geen vervanger voor El Ghazi gaat aantrekken? Dan zijn er nog voldoende opties in de huidige selectie: Amin Younes, Bertrand Traoré, Vaclav Cerny en Justin Kluivert. Maar het feit dat van dat rijtje spelers er één slecht in vorm is, één wordt gehuurd en twee nauwelijks ervaring hebben op het hoogste niveau, moet met nog zo weinig tijd tot het verstrijken van de transfermarkt toch langzaam voor paniek zorgen in de Arena.