Update: Bayern bevestigt vertrek van 'nieuwe Toni Kroos' naar Ajax

Update: Bayern bevestigt vertrek van 'nieuwe Toni Kroos' naar Ajax

31-01-2017 14:35
27

Ajax gaat zich versterken met een jeugdspeler van Bayern München. De zeventienjarige Antonio Trograncic stond lang te boek als groeibriljantje bij de Duitse kampioen, maar maakt nu de overstap naar Amsterdam, meldt het Duitse TZ.

De Kroaat, die tevens een Duits paspoort heeft, was medio januari al op proef bij Ajax. Hij sluit in eerste instantie aan bij de A1. Trograncic is een centrale middenvelder, die als spelmaker kan fungeren. Ook kan hij uit de voeten achter de spits. In Duitsland werd hij eerder nog als de 'nieuwe Toni Kroos' bestempeld.

Trograncic kwam in 2013 op voorspraak van toenmalig trainer Pep Guardiola naar Bayern, dat hem oppikte uit de jeugd van Red Bull Salzburg. De tweebenige middenvelder speelde in München in het onder 17-elftal. Trograncic kwam al uit voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Kroatië, maar mag ook nog altijd voor Duitsland kiezen.

Zowel Ajax als Bayern München moet de transfer nog bevestigen.

Update 14:35 uur: Bayern München bevestigt dat Antonio Trograncic de overstap maakt naar Ajax. Voor hoeveel seizoenen de middenvelder in Amsterdam tekent, is nog niet bekend. Ajax zelf heeft de overgang nog niet bevestigd.