Ajax verlegt transferaccent: 'Dat blijft altijd interessant, kijk naar Dolberg'

Ajax verlegt transferaccent: 'Dat blijft altijd interessant, kijk naar Dolberg'

02-02-2017 08:47
20

Davinson Sánchez, Mateo Cassierra en dinsdag David Neres: Ajax slaat zijn slag op de Zuid-Amerikaanse transfermarkt. Dat kan niet los worden gezien van Henk Veldmate.

Ajax weekte Veldmate vorig jaar los bij FC Groningen en maakte hem hoofd scouting. Het is geen geheim dat hij een groot netwerk heeft in Zuid-Amerika. Sánchez en Cassierra stonden echter voor zijn komst al op de Amsterdamse radar, meldt het Algemeen Dagblad. Bij de komst van Neres was hij wel van begin tot eind betrokken.

Wedden

Meer odds

Peter Gerards, oud-keeper en al vijftien jaar volger van het Zuid-Amerikaanse voetbal, merkt dat Ajax het accent verlegt. "Natuurlijk blijft Scandinavië altijd interessant, kijk naar Dolberg, maar de markt wordt daar moeilijker. Ook daar neemt de concurrentie gigantisch toe en is de aanwas van talent de laatste jaren minder", aldus Gerards in het AD. "In Zuid-Amerika is de markt enorm. Qua aantallen en qua talent."

Hans Nijland, die bij Groningen jarenlang samenwerkte met Veldmate, is lovend. "Henk is een grandioze voetbalkenner", aldus de Groningen-directeur. "Scouten is de basis, maar vervolgens gaat het er om met de juiste begeleiders en zaakwaarnemers aan tafel te komen en niet met een paar luchtfietsers."