LIVE-discussie: Van Bronckhorst verwijst Kuyt naar de bank tegen Groningen

LIVE-discussie: Van Bronckhorst verwijst Kuyt naar de bank tegen Groningen

11-02-2017 18:36
17

Feyenoord zet de jacht op de eerste landstitel sinds 1999 zaterdagavond voort tegen FC Groningen. Trainer Giovanni van Bronckhorst voert één opvallende wijziging door: Dirk Kuyt moet op de bank plaatsnemen ten faveure van Jens Toornstra.

Van Bronckhorst verkeert in een luxepositie sinds Karim El Ahmadi vorige week terugkeerde van de Afrika Cup. Bij FC Twente (0-2) was Toornstra nog het kind van de rekening, nu is Kuyt dus het slachtoffer. De 36-jarige captain is daardoor voor de tweede keer dit seizoen reserve. El Ahmadi neemt de aanvoerdersband over.

De Rotterdammers beginnen verder met de vertrouwde namen. Eerder dit seizoen werd het uitduel bij Groningen met liefst 0-5 gewonnen. Eljero Elia was toen de grote man met drie treffers. De Trots van Het Noorden wist bovendien al bijna tien jaar niet te winnen in De Kuip. 

Bij Groningen keert Juninho Bacuna terug in de basis. De jonge middenvelder moest vorige week tegen Excelsior op de bank plaatsnemen, nadat hij ziek was geweest en hamstringklachten had. Alexander Sörloth moet voor hem plaatsmaken.

De opstellingen

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jörgensen en Elia.

FC Groningen: Padt; Payne, Reijnen, Larsen, Van Nieff; Tibbling, Bacuna, Memisevic Jenssen; Mahi en Linssen.

Volg alle tussenstanden in binnen- en buitenland in de nieuwe Livescore-pagina!