'Ik heb een mooie tijd gehad bij PSV, maar ik gun Feyenoord de titel'

'Ik heb een mooie tijd gehad bij PSV, maar ik gun Feyenoord de titel'

21-02-2017 09:53
13

Feyenoord is aanstaande zondag de grote favoriet in de thuiswedstrijd tegen titelconcurrent PSV. Dat vindt Peter Hoekstra, voormalig aanvaller van de formatie uit Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-trainer van FC Groningen. 

"De eerste wedstrijd van het seizoen verloren we met 5-0, maar twee weken geleden bij de 2-0 nederlaag in De Kuip maakten ze eigenlijk nog meer indruk op mij", analyseert Hoekstra koploper Feyenoord. 

"Het team straalt de absolute wil uit om dit jaar per se kampioen te worden. Als je in De Kuip speelt, voel je die drive in het hele stadion. Die honger naar de titel mis ik dit seizoen bij PSV. Ik heb een mooie tijd gehad bij PSV, maar ik gun Feyenoord dit jaar de titel wel. Zondag verwacht ik ook een overwinning van Feyenoord."

Als speler van PSV maakte Hoekstra ook een paar keer zijn opwachting in De Kuip. Het waren altijd moeilijke wedstrijden. "Feyenoord had in die tijd een goed team met spelers als De Wolf, Fräser, Heus en Van Gobbel, die een bepaalde agressie in hun spel legden. Dat lag ons niet zo. En ook de bijzondere sfeer in De Kuip speelde een rol."