'Ik vertelde Liverpool dat ik vereerd was, maar zat nog maar een jaar bij Ajax'

'Ik vertelde Liverpool dat ik vereerd was, maar zat nog maar een jaar bij Ajax'

23-02-2017 07:30
3

Frank de Boer is in zijn periode als Ajax-trainer meerdere malen gepolst om in de Premier League aan de slag te gaan. Tottenham Hotspur heeft interesse getoond, maar ook Hull City, Liverpool en Newcastle United.

"Ik zou het geweldig vinden om hier te werken, maar het project moet goed zijn", aldus De Boer in gesprek met The Daily Mail. "Ik vertelde Liverpool dat ik vereerd was, maar ik zat op dat moment nog maar een jaar bij Ajax. Het was te snel. Ik moest meer bereiken, en dat heb ik gedaan."

Wedden

Meer odds

Uiteindelijk vertrok hij bij Ajax om bij Inter aan de slag te gaan. Dat liep uit op een drama. Na drie maanden werd De Boer samen met zijn staf ontslagen. "Na 25 jaar als speler en trainer verliet ik Ajax, dat was moeilijk. Maar soms heb je een uitdaging nodig." De Boer kreeg snel door dat het in Italië ook regelmatig over andere dingen gaat dan voetbal. Hij stond wegens tegenvallende resultaten onder druk en kreeg ook nog te maken met randzaken.

"Ik dacht: eindelijk een goed resultaat, de rust is teruggekeerd. Vervolgens komt Mauro Icardi met een boek (waarin de aanvoerder de Ultra's van de club bekritiseert, red.) of Marcelo Brozovic is in de discotheek waardoor je hem moet straffen. We hadden maar drie maanden, maar het voelde als een jaar."