Nijhuis hoort spreekkoren over zijn moeder: Dan denk ik: ik heb jullie gehoord

Nijhuis hoort spreekkoren over zijn moeder: "Dan denk ik: ik heb jullie gehoord"

26-02-2017 18:10
20

Na afloop van de topper tussen Feyenoord en PSV waren scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten het onderwerp van gesprek. Naast de belangrijke beslissing met de doellijntechnologie bij de 2-1 gebeurde er genoeg. VoetbalPrimeur sprak na afloop van het duel met arbiter Nijhuis. 

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Staat u hier, dankzij de doellijntechnologie, met een goed gevoel?
"De doellijntechnologie heeft wel geholpen om hier met een goed gevoel te staan. We hebben met z'n allen (Nijhuis en zijn assistenten, red.) een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd. We hebben een heerlijke wedstrijd gefloten, waarin we veel lieten doorgaan. Dit soort toppers worden beslist op één of twee momenten, dat zie je vandaag ook weer. Als je er naast zit, valt de hele wereld over je heen. Nu zeggen ze allemaal: Bas, geweldig gedaan."

U koos er ook vandaag weer voor om veel door te laten gaan. Is dat achteraf een verstandige keuze geweest?
"Dat probeer ik altijd. Het is dan wel afwachten hoe spelers het oppikken. Dat hebben de spelers vandaag goed gedaan. Maar je moet wel oppassen dat het niet té stevig wordt. Ik heb ook meegemaakt dat je dan opeens rood moet trekken. Dat gebeurde vandaag niet, een compliment aan de spelers."

Marco van Ginkel moest in de eerste helft het veld verlaten met een blessure. Dat leek te komen door een harde tackle van Steven Berghuis.
"Ik heb de beelden teruggezien, ik had kunnen fluiten, daar ben ik het mee eens. Maar volgens mij is dat niet waardoor hij geblesseerd raakte. Hij werd geraakt aan zijn been en had last van zijn knie. Er waren wel meer momenten vandaag waar ik had kúnnen fluiten. Dat hoort bij mijn stijl."

Vlak na het rustsignaal kwam Luuk de Jong naar u toe om verhaal te halen, waarna hij geel kreeg. Strookt dat met uw standpunt om veel door te laten gaan?
"Ja. Ik laat veel gaan, dan moet je ook niet gaan mekkeren en protesteren. Ik had al twee keer tegen Luuk gezegd: Nu weg! De derde keer kwam hij wéér en trok hij me aan mijn arm. Toen zei ik: Nu is het klaar. Toen had ik het wel gehoord en gaf ik geel."

Zowel de Feyenoord-fans als PSV-fans lieten van zich horen met een spreekkoor. Doet dat wat met u?
"Het publiek begon te schreeuwen: Nijhuis, je moeder is een hoer! Dan geef ik een duimpje en denk ik: ik heb jullie gehoord. Dat doet echt helemaal niets met me."