'PSV-selectie ondergaat komende zomer grootschalige verbouwing'

'PSV-selectie ondergaat komende zomer grootschalige verbouwing'

27-02-2017 07:31
74

PSV dreigt aankomende zomer een belangrijk deel van het elftal te verliezen. Daardoor moeten de Eindhovenaren het team flink verbouwen, concludeert De Telegraaf. Ook moet trainer Phillip Cocu zich volgens de krant afvragen of hij nog de juiste snaar raakt.

'Zeker is dat de PSV-selectie een grootschalige verbouwing ondergaat komende zomer, omdat een aantal spelers zijn zinnen heeft gezet op een stap hogerop', begint de analyse van het dagblad. De Telegraaf meent dat PSV daardoor weer een team kan optuigen dat honger heeft om successen te behalen.

In de conclusie komt naar voren dat PSV misschien te veel in het eigen succes is gaan geloven. 'De verzadiging, die is ingetreden na twee kampioenschappen op rij, is funest geweest', schrijft het medium. In de transferperiode in de winterstop vertrokken Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon en kwamen er geen spelers bij.

'Technisch manager Marcel Brands heeft verzuimd de selectie te verfrissen en de aanvallende impuls te geven die nodig was', luidt het relaas. 'Het gebrek aan snelheid in de voorste linie van PSV kwam ook tegen Feyenoord weer aan het licht.' Door de 2-1 nederlaag in De Kuip haakt PSV af in de titelstrijd.