Suggestie voor Guardiola: 'Verdubbel het transferrecord en haal hem naar City'

Suggestie voor Guardiola: 'Verdubbel het transferrecord en haal hem naar City'

28-02-2017 23:45
7

The Daily Mail komt dinsdag met een tip aan Manchester City-manager Pep Guardiola: trek de portemonnee en haal Manuel Neuer komende zomer weg bij Bayern München.

Guardiola kwam vlak na zijn komst naar Manchester tot de conclusie dat Joe Hart niet in zijn spelopvatting past en trok Claudio Bravo aan van FC Barcelona, maar die is na vele blunders zijn basisplaats alweer kwijt. Guardiola zoekt een meevoetballende keeper, maar daar zijn er niet veel van. 'Neuer heeft precies de kwaliteiten die Guardiola wil bij Manchester City. Dus waarom gaat hij daar niet voor?', vraagt de krant zich hardop af.

'Of probeer het in ieder geval. In plaats van tijd te verspillen aan doelmannen die het toch niet gaan maken, is er een keeper die de puzzel van Guardiola kan completeren. Dat is er maar één, en dat is Neuer. Het transferrecord voor een doelman is 53 miljoen euro voor Gianluigi Buffon van Parma naar Juventus in 2001. Verdubbel dat. Manchester City zou niet eens twee keer nadenken als de club dat op tafel kon leggen voor een topaanvaller. Maar Guardiola heeft genoeg aanvallers. Hij heeft alleen geen keeper. Neuer past precies in zijn filosofie.'