Oranje moet plots op zoek naar nieuw verdedigingsduo: Het is opvallend, ja

Oranje moet plots op zoek naar nieuw verdedigingsduo: "Het is opvallend, ja"

08-03-2017 09:44
50

Voor de komende interlandperiode heeft het Nederlands elftal opeens een probleem in de achterhoede. Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk zijn voorlopig geblesseerd, waardoor het hele centrale verdedigingsduo wegvalt.

Stefan de Vrij schuift waarschijnlijk door naar de basis, maar de opties voor de tweede centrale verdediger zijn schaars. "Het is opvallend ja, die verschuiving van de problemen van voorin naar achterin", zegt Bruma, een paar weken niet inzetbaar vanwege een knieblessure, in het Algemeen Dagblad.

"Ik heb zelf nog alle geluk van de wereld. De blessure die ik afgelopen weekeinde opliep, leek een typisch gevalletje van een afgescheurde kruisband. Ik was echt heel bang voor het scenario waarbij ik een halfjaar uitgeschakeld zou zijn. Maar volgens de dokter ben ik gered door mijn sterke bovenbeenspieren. Die vingen de klap op. De banden zijn nog heel."

Volgens het AD zijn Wesley Hoedt (Lazio), Bruno Martins Indi (afgelopen weekend geblesseerd uitgevallen bij Stoke), Daley Blind (Manchester United) of mogelijk zelfs Jan-Arie van der Heijden, Terence Kongolo (beiden Feyenoord) en Nick Viergever (Ajax) de opties voor Oranje. Wellicht dat bondscoach Danny Blind zelfs een beroep moet doen op iemand als Ajax-talent Matthijs de Ligt.

Nederland speelt op 25 maart in de WK-kwalificatiereeks tegen Bulgarije. Drie dagen later volgt de oefeninterland tegen Italië.