'Ancelotti zet in op monsterdeal met Real Madrid voor voormalig oogappeltje'

'Ancelotti zet in op monsterdeal met Real Madrid voor voormalig oogappeltje'

12-03-2017 08:06
9

Bayern München-trainer Carlo Ancelotti wil shoppen bij zijn vorige werkgever Real Madrid. De Italiaan heeft zijn zinnen gezet op James Rodriguez, die in het Estadio Santiago Bernabéu niet op veel speeltijd kan rekenen.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Marca. Rodriguez heeft inmiddels schoon genoeg van zijn situatie bij Real Madrid en wil in de zomer vertrekken. Uitgerekend Ancelotti haalde hem in 2014 voor zo'n tachtig miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad. De oud-speler van FC Porto en AS Monaco wist echter nooit een basisplaats te veroveren.

Mede door de forse concurrentie kwam Rodriguez dit seizoen pas in dertien Primera Division-duels binnen de lijnen. Bayern lijkt de belangrijkste gegadigde om de 25-jarige Colombiaan in te lijven, maar moet daarvoor wel met tachtig miljoen over de brug komen. Ook Manchester United, Chelsea en Juventus houden de situatie van de middenvelder in de gaten.

Ancelotti liet zich kort na zijn vertrek bij Real in 2015 overigens zeer lovend uit over Rodriguez. "Hij is een topspeler, ik was verrast door zijn niveau. Hij heeft ongelooflijk veel talent."