'Chelsea dreigt vaste waarde op middenveld te verliezen aan Barcelona'

'Chelsea dreigt vaste waarde op middenveld te verliezen aan Barcelona'

16-03-2017 14:43
4

FC Barcelona overweegt Nemanja Matic deze zomer over te nemen van Chelsea. De Catalanen vrezen dat Paris Saint-Germain-uitblinker Marco Verratti niet haalbaar blijkt en zien in de 28-jarige Serviër het ideale alternatief.

Dat melden diverse Spaanse media, waaronder El Mundo Deportivo. Matic is dit seizoen een vaste waarde bij Chelsea, waar hij vaak de voorkeur krijgt boven onder anderen Cesc Fabregas. Manager Antonio Conte wil graag verder met de middenvelder, maar die heeft mede door de Spaanse interesse geen haast om zijn medio 2019 aflopende contract te verlengen.

Barcelona wil door de leeftijd en blessuregevoeligheid van Andrés Iniesta en de vormdip van Sergio Busquets graag vers bloed aan de selectie toevoegen. Chelsea zal zich echter met hand en tand verzetten tegen een transfer. De Spaanse kampioen heeft ook Maxime Lopez (Olympique Marseille), Bernardo Silva (AS Monaco) en Corentin Tolisso (Olympique Lyon) op het oog.

De interesse van Barcelona voor een middenvelder is enigszins opvallend. Afgelopen zomer haalde de club onder meer Denis Suarez en André Gomes. Daarnaast hebben de Catalanen onder meer nog de beschikking over Sergi Roberto en Ivan Rakitic.