'Volgende Premier League-club wil Rooney, Koeman blijft favoriet'

'Volgende Premier League-club wil Rooney, Koeman blijft favoriet'

21-03-2017 23:33
2

Wayne Rooney hoeft niet bang te zijn dat hij nergens meer aan de bak komt. De aanvaller van Manchester United staat in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham United en Everton.

Als United hem komende zomer een transfervrij vertrek toestaat, wil West Ham direct toeslaan, meldt Sky Sports dinsdagavond. Sinds de komst van José Mourinho vorige zomer speelde Rooney nog slechts negen Premier League-wedstrijden. Zijn contract loopt nog tot medio 2019, maar de verwachting is dat de clubleiding van United bereid is hem na dit seizoen transfervrij te laten gaan.

Bij West Ham realiseert men zich dat het een lastig karwei wordt om Rooney te binden. 'Zeg nooit nooit', laat een bron binnen de club aan de zender weten. Tabloid The Mirror meldt dat Everton de beste papieren heeft in de strijd om Rooney. Ronald Koeman heeft meermaals aangegeven nog steeds gecharmeerd te zijn van de tot middenvelder omgeturnde aanvaller. Niet zonder effect, want Rooney ziet een terugkeer naar zijn jeugdliefde als beste optie. Dertien jaar geleden verkaste Rooney van Everton naar Old Trafford.