In het kort: FC Twente verliest van Belgen, Van den Berg verlengt contract

In het kort: FC Twente verliest van Belgen, Van den Berg verlengt contract

22-03-2017 21:59
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

FC Twente onderuit in oefenduel
FC Twente heeft een oefenwedstrijd tegen het Belgische Lokeren woensdagavond met 3-1 verloren. De Tukkers misten tijdens het duel een groot aantal vaste basisklanten. Het bleef lang 0-0, maar twintig minuten voor tijd opende Lokeren de score. Daarna vielen ook snel de tweede en derde treffer. Yaw Yeboah wist de eer nog te redden namens Twente. 

RKC-trainer krijgt nieuw contract
RKC Waalwijk en trainer Peter van den Berg zijn akkoord over een nieuw contract. De voormalig verdediger van onder meer Feyenoord staat ook komend seizoen aan het roer bij de Brabantse Jupiler League-formatie. Van den Berg gaat beginnen aan zijn vierde jaar als trainer van RKC. "Peter is in een hele roerige periode begonnen aan zijn klus bij RKC. Middels deze verlenging onderstrepen we de wens om samen verder te groeien", aldus directeur Tom Oversier. 

'Cruijff-ontdekker' overleden
Agusti Montal Costa is op 82-jarige leeftijd overleden. De voormalig voorzitter van FC Barcelona haalde in 1973 Johan Cruijff naar Catalonië voor omgerekend drie miljoen euro, waarna FC Barcelona dat seizoen voor het eerst in veertien jaar landskampioen werd.

Excelsior waarschuwt eigen supporters
De stadsderby tussen Excelsior en Feyenoord van zondag 7 mei, waarin Feyenoord mogelijk landskampioen wordt, is nu al uitverkocht. Veel Feyenoord-supporters willen echter de wedstrijd alsnog bijwonen. Excelsior heeft op de eigen website alle fans die in het bezit zijn van een toegangskaartje, verzocht om deze niet door te verkopen. Wanneer dit toch gebeurt, zullen er stadionverboden volgen, zo laten de Kralingers weten.

Ajax treedt hard op tegen zwarthandel
Ajax heeft op de eigen website laten weten dat het hard gaat optreden tegen zwarthandel in kaarten. Dinsdag verkocht de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Schalke 04 uit, waarna de zwarthandel in kaarten online op gang kwam.

PSV om tafel met Brood
PSV gaat snel om tafel met Ruud Brood. Het contract van de assistent-trainer loopt na dit seizoen af. Over de precieze inhoud van de gesprekken willen de Eindhovenaren in dit stadium geen mededelingen doen. Volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV pas later duidelijkheid geven.

Schot leidt WK-kwalificatieduel Oranje
De 38-jarige Schot William Collum fluit het WK-kwalificatieduel van Oranje met Bulgarije. Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond om 20.45 uur in Sofia. Twee jaar geleden floot Collum de oefeninterland van Oranje tegen Spanje. Hij had dit seizoen ook de leiding over Ajax - FK Rostov en Bayern München - PSV.